Ceny pohonných hmot vyrostly nejvíce od začátku ruské invaze

Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic nadále rostou. Ceny benzinu i nafty si od pondělí do úterý připsaly nejvyšší mezidenní nárůst cen od začátku ruské invaze na Ukrajinu.

 

Ilustrační foto

Cena nafty vzrostla za 24 hodin o 2,15 koruny na 47,47 Kč za litr. Benzin zdražil o 1,7 koruny na 45,21 korun za litr. Vyplývá to z dat společnosti CCS, která průměrné ceny paliv sleduje od začátku roku 2005.

Nejdražší benzin je v Libereckém kraji, litr tam stojí průměrně 45,70 koruny. Nejlevnější je v Jihočeském kraji, kde stojí 43,58 Kč. Jihočeský kraj spolu s Karlovarským, Ústeckým a Zlínským jsou jediné kraje, kde je průměrná cena benzinu pod hranicí 45 korun za litr.

 
 
Humanitární koridor z obléhaného města Sumy na severovýchodě Ukrajiny bude fungovat i dnes, uvedl na sociální síti telegram gubernátor Sumské oblasti Dmytro Žyvyckyj. Plány na příměří a možný další provoz humanitárních koridorů v úterý večer oznámila Moskva, podle ukrajinské tiskové agentury Unian budou moci lidé odejít mezi 08:00 až 20:00 SEČ.

ON-LINE: Humanitární koridor ze Sumy by měl fungovat i dnes

09.03.2022 08:56 Humanitární koridor z obléhaného města Sumy na severovýchodě Ukrajiny bude fungovat i dnes, uvedl…

 
Po téměř dvou týdnech od vstupu ruských vojsk na Ukrajinu dnes Spojené státy přistoupily k zákazu dovozu ropy, zemního plynu a uhlí z Ruska. Podobný krok oznámila i Británie, závislost na ruském plynu plánuje snížit i Evropská unie. Na Ukrajině se po předchozích nezdarech dnes podařilo otevřít první humanitární koridor dohodnutý s Moskvou. Týká se ale jen východoukrajinského města Sumy. Před boji už z Ukrajiny na Západ podle OSN uprchly dva miliony lidí, více než polovina do Polska.

Situace v Mariupolu je kritická. Na ulicích leží mrtvoly, lidé nemají co…

08.03.2022 22:45 Po téměř dvou týdnech od vstupu ruských vojsk na Ukrajinu dnes Spojené státy přistoupily k zákazu…

Z Ukrajiny kvůli ruské invazi uprchlo podle OSN už přes 1,7 milionu lidí. Kvůli nedodržování příměří se zatím nepodařilo otevřít humanitární koridory z měst ostřelovaných ruskou armádou. Odpoledne se v běloruském pohraničí ke třetímu kolu jednání sešly delegace Ruska a Ukrajiny. Kreml ale dnes oznámil, že Rusko boje zastaví, pokud Ukrajina uzná Krym jako ruský, přizná nezávislost republikám vyhlášeným proruskými separatisty na východě Ukrajiny a odmítne vstup do jakýchkoli bloků. Ukrajinský prezident mezitím vyzval k uvalení nových sankcí proti Rusku, pokud bude pokračovat v invazi. Kvůli válce dál rostou ceny ropy, plynu či zlata. Na 14letém maximu se ocitly ceny pšenice, když ukrajinská vláda kvůli obavám z nedostatku potravin zavedla kvóty na export některých komodit. Několik zdrojů dnes také potvrdilo, že ruské státní televize se staly cílem dalšího útoku hackerů ze skupiny Anonymous. Ti odvysílali skutečné záběry války na Ukrajině.

Anonymous proráží ruskou cenzuru. Rusko stanovilo podmínky ukončení války

07.03.2022 21:57 Z Ukrajiny kvůli ruské invazi uprchlo podle OSN už přes 1,7 milionu lidí. Kvůli nedodržování…

Počty pozitivních případů nákazy koronavirem s příchodem uprchlíků z Ukrajiny podle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) nerostou. Na twitteru to uvedlo ministerstvo zdravotnictví. Počty nakažených v uplynulých týdnech klesaly, za pondělí jich ale bylo mírně víc než před týdnem.

Počty pozitivních případů nákazy koronavirem s příchodem uprchlíků z…

08.03.2022 12:21 Počty pozitivních případů nákazy koronavirem s příchodem uprchlíků z Ukrajiny podle dat Ústavu…

Americký prezident Joe Biden dnes oznámil, že Spojené státy zakazují dovoz ropy, zkapalněného zemního plynu a uhlí z Ruska. Tento krok udělaly kvůli ruské invazi na Ukrajinu. Biden řekl, že USA chápou, že mnoho amerických spojenců nebude schopných udělat to samé vzhledem k tomu, že jsou závislejší na dodávkách energetických surovin z Ruska. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Bidenovi za tento krok poděkoval. Británie postupně ukončí dovoz ruské ropy a ropných produktů do konce letošního roku.

USA zakázaly dovoz ropy, plynu a uhlí z Ruska. Británie nebude dovážet…

08.03.2022 21:38 Americký prezident Joe Biden dnes oznámil, že Spojené státy zakazují dovoz ropy, zkapalněného…

Ilustrační foto

Ceny pohonných hmot nadále rostou, nafta zdražuje stále rychleji

07.03.2022 15:44 Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic nadále rostou. Litr Naturalu 95 stojí průměrně 42,77…

Benzinky, ilustrační fotografie

Pohonné hmoty prudce zdražují, ceny rostou každý den

04.03.2022 10:26 Aktualizováno Průměrné ceny pohonných hmot v Česku ve čtvrtek poprvé přesáhly 40 korun za litr. Benzin nabízejí…

Ilustrační foto

Pohonné hmoty kvůli válce na Ukrajině zdražují. Benzin je za 38,30 Kč

27.02.2022 13:30 Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku v uplynulých dnech výrazně zdražily. Průměrná cena…

Ilustrační foto

Benzin i nafta v Česku jsou nejdražší za dva měsíce

10.02.2022 07:52 Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku jsou nejdražší za dva měsíce. Cena benzinu Natural 95 v…

Ilustrační foto

Pohonné hmoty dál zdražují, rostou ceny benzinu i nafty

03.02.2022 08:35 Pohonné hmoty dál zdražují, v uplynulém týdnu stoupla cena benzinu i nafty o více než dvacet haléřů…

Související:

PRÁVĚ SE DĚJE